Prepelitele,
datorita deliciului carnii lor, au fost dintotdeauna urmarite de
vanatori. Fresce egiptene din anii 2500 - 2350 i.e.n. reprezinta
capturarea lor cu plase, iar in Vechiul Testament se gasesc multe
referinte la prepelita.
Astazi,
aceste pasari miraculoase pot fi crescute in conditii intensive.
Aceasta se datoreaza efortului de selectie depus de japonezi.
Cresterea prepelitelor japoneze este in prezent in plina ascensiune. Desfasurarea acestei activitati in mici ferme, proprietate personala prezinta urmatoarele caracteristici si avantaje:
-
Necesita spatii reduse de crestere.
-
Cheltuielile cu echiparea crescatoriei si cu procurarea materialului matca sunt, de asemenea, mici.
-
Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru un gust deosebit de apetisant, dar la acesta se adauga si recomandarile medicale de consumare.
In prezent cresterea se face in centre mari, cu o rapiditate mai mare decat cea obtinuta la puii de gaina. La
sase saptamani femela face primul sau ou. Acesta cantareste 8 - 11
grame. Apoi, intr-o perioada de 8 - 12 luni ea va face cate un ou la
fiecare 16 - 24 de ore. Daca
o crescatorie pentru carne se arata foarte rentabila, nu trebuie sa
uitam ca productia de oua poate fi tot asa de amplu exploatata in
scopuri comerciale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ai o propunere sau o intrebare?