Cresterea prepelitelor

Cresterea prepelitelor




Prepelitele, datorita deliciului carnii lor, au fost dintotdeauna urmarite de vanatori. Fresce egiptene din anii 2500 - 2350 i.e.n. reprezinta capturarea lor cu plase, iar in Vechiul Testament se gasesc multe referinte la prepelita.

Astazi, aceste pasari miraculoase pot fi crescute in conditii intensive. Aceasta se datoreaza efortului de selectie depus de japonezi.

Cresterea prepelitelor japoneze este in prezent in plina ascensiune. Desfasurarea acestei activitati in mici ferme, proprietate personala prezinta urmatoarele caracteristici si avantaje:
  • Necesita spatii reduse de crestere.
  • Cheltuielile cu echiparea crescatoriei si cu procurarea materialului matca sunt, de asemenea, mici.
  • Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru un gust deosebit de apetisant, dar la acesta se adauga si recomandarile medicale de consumare.


In prezent cresterea se face in centre mari, cu o rapiditate mai mare decat cea obtinuta la puii de gaina. La sase saptamani femela face primul sau ou. Acesta cantareste 8 - 11 grame. Apoi, intr-o perioada de 8 - 12 luni ea va face cate un ou la fiecare 16 - 24 de ore. Daca o crescatorie pentru carne se arata foarte rentabila, nu trebuie sa uitam ca productia de oua poate fi tot asa de amplu exploatata in scopuri comerciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai o propunere sau o intrebare?

intresting blogs

Persoane interesate