Taierea curcanilor

Taierea curcanilor Cu o zi inainte de taiere, pasarile vor fi verificate de medicul veterinar. Taierea este realizata la o saptamana dupa depunerea oualor, respectiv instalarea curcilor. La ajungerea lor la abator, pasarile vii si sanatoase, sunt din nou consultate de un veterinar. Acest veterinar are rolul de a aviza taierea pasarilor sanatoase si a identifica numarul de pasari moarte in timpul transportului. Fiecare pasare taiata trebuie examinata. Pasarile necorespunzatoare sunt indepartate. Taierea este supusa autoritatilor medical – veterinare si controlului statului. Curcile sunt gata de taiere la varsta de 16 saptamani, iar la curcani varsta de taiere este de 21 saptamani. Camionul ajuns la abator se va parca langa banda de taiere, unde vor fi imediat atarnate custile de transport. Pasarile vor fi decapitate automat, imediat, iar sangele se va scurge intr-un jgheab. Apoi vor atarna pe banda la o temperatura de 51- 52 ˚C. Aproximativ cinci minute se vor opari intr-un cazan, unde circa 99 % din pene sunt pierdute. Daca este o temperatura prea mare pielea pasarilor este degradata. Etapa de jumulire a penelor se desfasoara in cazan, penele fiind preluate de fabricile specializate, dupa care urmeaza transarea. Inima, ficatul si stomacul sunt ambalate separat si sunt puse in vanzare. Curcanii stau apoi la frigider, la 2 ˚C aproximativ 10 – 12 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai o propunere sau o intrebare?

intresting blogs

Persoane interesate